Tarieven 2024

Sessieduur
Individueel gesprek 75 minuten € 80,00
NIEUW: individueel gesprek 45 minuten € 55,00
Relatiegesprek 90 minuten € 55,0o voor uzelf en € 55,00 voor uw partner
Gezingesprek (ongeacht het aantal deelnemers aan het gesprek) 90 minuten € 195,00
Telefonisch consult 15 minuten € 17,50

 

  • Kinderen onder de 18 jaar zijn gratis meeverzekerd in de aanvullende verzekeringen.
  • Afspraken moeten 24 uur van tevoren te worden afgezegd, anders ben ik helaas genoodzaakt de kosten van het gesprek in rekening te brengen.
  • De psychosociale therapie die ik bied kan geheel of gedeeltelijk worden vergoed wanneer u aanvullend verzekerd bent. U heeft hiervoor geen verwijsbrief van de huisarts nodig. Relatietherapie wordt niet vergoed.
  • Kijk voor een overzicht van vergoedingen op de website van de NVPA.


Fiscale regelingen: 
De kosten van therapie zijn aftrekbaar van de belasting als er sprake is van verwijzing door een huisarts. De basis van de verwijzing moet dan 'psychisch lijden’ zijn. Heeft u een eigen bedrijf? Dan kunt u psychosociale therapie als persoonlijkheidsontwikkeling onder beroeps- of bedrijfskosten fiscaal aftrekken, mits de problemen/klachten werkgerelateerd zijn.

BTW nummer: 
NL0014.2515.2.B.36

Werkgever: 
Wanneer er sprake is van burn-out klachten, is het een mogelijkheid om uw werkgever te vragen het therapietraject (gedeeltelijk) te vergoeden. Werkgevers zijn vaak bereid te investeren in het voorkómen van ziekte van hun werknemers of om de duur van het ziekteverzuim te beperken. Verzuim is vele malen duurder dan therapie. Ook een persoonlijk ontwikkelingsbudget die veel werknemers hebben, kan gebruikt worden indien de werkgever hiertoe toestemming geeft. Informeer hiervoor bij uw werkgever of P&O afdeling.