Ik ben Dieneke Reitsema, geboren in 1971 in het noorden van Friesland.

Ik ben systeemtherapeut geworden omdat het mij al vanaf mijn jeugd boeit hoe ik zelf in elkaar steek als mens en hoe ik mij beweeg binnen mijn relaties. Net als mijn medemensen kom ik patronen tegen in mezelf die mij soms belemmeren helemaal mezelf te zijn. Hier ligt mijn uitdaging; wanneer ik echt wil kijken naar wat er aan de hand is, kan ik groeien als mens maar vooral ook groeien in mijn relaties.

Vraagstukken die mij bezig houden zijn; Hoe steken relaties in elkaar? Wat voor invloed heeft mijn plek in het gezin? Wat maakt dat we elkaar lief hebben of juist niet lief hebben. Wat beweegt ons toch? En hoe kan ik echt geluk ervaren met mezelf en met de ander? 
Voor mij blijft dit nog altijd een groot ontdekken. Het maakt mij gelukkig dit met andere medemensen te delen. 

Anderen te stimuleren een waardevolle relatie met zichzelf en anderen te ontwikkelen, dat is mijn grote passie. Deze passie heb in de afgelopen jaren op verschillende plekken binnen de hulpverlening mogen beoefenen.

In de therapie die ik u bied, gaan we aan de slag met datgene wat u belemmert een goede relatie met uzelf en met anderen te hebben. Het kan zijn dat u vooral in de communicatie problemen ervaart. Mogelijk wilt u wat dieper kijken naar de achterliggende oorzaak van uw problemen. Dit kan helpend zijn uw probleem in het heden aan te pakken. 

Welke werkvorm we ook kiezen, ik zal altijd uw eigen proces en tempo aanhouden. Ik spreek zowel Fries als Nederlands zodat u zich in uw eigen taal kunt uiten.