Wandelend in Therapie

Wanneer we lopen gebeurt er iets bijzonders. De beweging van het lopen brengt dat we anders gaan kijken naar ons leven, onze moeilijkheden, onze doelen, angsten en mogelijkheden.

Buiten zijn, in de natuur zijn en bewegen is anders dan binnen op een stoel zitten. Buiten zijn en lopen voegt iets toe aan een gesprek. De natuur biedt troost, hulp en kracht. Op een hele bijzondere manier. Het kan zijn dat uw hulpvraag uitnodigt om deze al wandelend te onderzoeken en uit te diepen.

Wandelend in therapie is in principe voor iedereen geschikt die kan lopen. In het bijzonder voor mensen met depressieve klachten, burn-out, spanningsklachten of vastzitten in hardnekkige negatieve denkpatronen.

 

Wat we gaan doen

Ik neem u mee naar een prachtige bosrijke omgeving in de buurt van Beetsterzwaag en al lopend gaan wij in gesprek. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen tijdens de wandeling. Er is ruimte om te praten, met de omgeving te werken,

te rusten, te mediteren, in stilte te lopen en te pauzeren om iets te drinken. De sessies kunnen afwisselend ingevuld worden naar gelang het proces waarin u zit, met gesprekken in de praktijkruimte en al wandelend. Ook het weer speelt hier een rol in. Bij te koud en nat weer, wijken we uit naar de comfortabele werkkamer. 

Tijdens het eerste kennismakingsgesprek kunnen we de mogelijkheden onderzoeken of deze vorm bij u past.