Therapie na Scheiding 

 

Gescheiden…Hoe samen verder als ouders?

Wanneer na een tijd van strijd, onrust, verdriet, het besluit valt om te scheiden, kan dit voor de beide partijen een opluchting zijn. Ieder gaat zijn of haar eigen weg. Vaak zijn hier ook kinderen bij betrokken. De relatie verandert dan van die van een partnerrelatie naar een ouderrelatie.

Dat is een hele omschakeling die de meeste mensen weten te maken, waardoor er een goede verstandhouding ontstaat tussen beide ouders en de kinderen zich positief verder kunnen ontwikkelen.

Niet altijd gaat dit proces van verandering naar wens. Wanneer de vroegere partners zich niet goed onthechten van elkaar, kunnen er problemen ontstaan die de zo belangrijke ouderrelatie beïnvloeden. En dan vaak niet ten goede. Kinderen komen dan klem tussen de strijdende ouders en voelen zich soms zelfs gedwongen te kiezen tussen een van de ouders. Dit is moeilijk voor kinderen en kan op korte- en lange termijn schadelijk zijn voor hun ontwikkeling. Toch is het soms moeilijk te begrijpen waarom mensen ondanks alle goede bedoelingen negatief aan elkaar gehecht blijven. 

Dit onthechten en anders verbinden is een belangrijk proces waarbij gevoelens van teleurstelling, boosheid, verdriet en gekwetstheid naar uzelf en naar de ander toe, plek krijgen. In Therapie na scheiding bied ik gescheiden ouders een manier om dit proces door te maken met als doel daarna constructief als ouderpaar verder te kunnen. Het kan zijn dat u dit wel wilt maar de andere ouder niet. U kunt ook individueel gebruik maken van dit aanbod en aan de slag gaan met uw eigen vraagstukken rondom jullie scheiding. Het kan zeker een bijdrage leveren aan het herstel van de ouderrelatie.

Wanneer u denkt dat u (al dan niet gezamenlijk met de andere ouder) baat kunt hebben bij deze vorm van therapie, meld u dan aan voor een vrijblijvende kennismaking via het contactformulier.