Relatietherapie

Een goede relatie hebben en deze onderhouden…

Relaties zijn belangrijk voor ons. Voor de meesten onder ons is het hebben van een goede partnerrelatie essentieel voor het ervaren van geluk en zingeving in ons leven. Niet altijd gemakkelijk, zo’n relatie. Het vraagt van ons voortdurend inzet om de relatie levendig en boeiend te houden. Het vraagt een investering van beide partners. 

Niet altijd gaat dit vanzelf. Er ontstaat onvrede, we voelen ons niet begrepen, gehoord of gezien of begeerd. Vaak ontstaan er problemen in de communicatie en weten we de weg niet meer terug te vinden naar de ander. Soms is er sprake van vreemdgaan en weet je niet meer hoe het nu verder moet. Wanneer u zich hierin herkent en u het gevoel heeft dat u en uw partner er zonder hulp niet meer uit kunnen komen, dan kunnen relatiegesprekken een goede manier zijn om te onderzoeken waar het in jullie relatie misgaat.

U gaat onder begeleiding van mij met elkaar in gesprek om eerlijk te durven kijken en luisteren naar elkaars verhaal. Door te leren uitspreken wat u raakt en waar u naar verlangt, kan de ander zien wie u bent en wat u nodig heeft. Daarnaast besteed ik aandacht aan ieders eigen aandeel in het ontstaan van de problemen in de relatie. Het is zo vertrouwd voor ons mensen om de oorzaak van de problemen bij de ander neer te leggen. Het is echter ook zo nodig om eerlijk te (leren) kijken naar ons eigen aandeel in het ontstaan van de problemen. Dit laatste is vaak het aller moeilijkste in de relatie(therapie). Juist omdat de relatieproblemen pijn doen en we vaak het gevoel hebben dat ons onrecht is aangedaan.


Het proces om goed te kijken naar de relatie, vergt dan ook moed. In de gesprekken besteed ik aandacht aan de veiligheid die er moet zijn zodat u zich durft te uiten in bijzijn van uw partner.

Wanneer u denkt dat relatiegesprekken u en uw partner kunnen helpen, dan kunt u contact met mij opnemen via het contactformulier. Een kennismaking is altijd vrijblijvend.